Ваксинацията в Гърция е обхванала над седем милиона души

  • 17 ноември 2021 10:12

  • 287
  • 0
Ваксинацията в Гърция е обхванала над седем милиона души
© Getty Images/Guliver

Ваксинацията в Гърция значително се е ускорила и вече обхваща над седем милиона души, съобщават гръцките медии. Правителството не обмисля въвеждането на нови мерки и няма да променя стратегията си по отношение на четвъртата вълна на пандемията, пише в. "Та неа". Като положителен се оценява и фактът, че интересът към поставянето на трета доза от ваксината е голям.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Ограничителните мерки, насочени към неваксинирани лица ще се запазят, като по Коледните празници те ще продължават да нямат достъп до затворени помещения, се посочва в публикация на в. "Етнос". Вчера премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Атина не планира пълен локдаун за неваксинираните граждани по модела, който следва Австрия.

В Гърция може да бъдат въведени още мерки за неваксинираните

В последните четиринадесет дни броят на новозаразените в страната е достигнал сто хиляди, а загубилите битката с КОВИД-19 са 928, посочва в. "Прото тема". Продължават да се търсят лекари, които да покрият недостига на квалифициран медицински персонал в болниците в страната, които са подложени на огромен натиск. Целта е това да стане до края на седмицата, отбелязва "Прото тема".

Заради налагането на ограничителните мерки оборотът на заведенията е паднал с 40-50 процента, пише в. "Катимерини". Вчера собствениците на ресторанти, заведения, кафенета и традиционните за страната таверни участваха в 24-часов протест. Масово заведенията в страната останаха затворени.

Частни лекари се включват в битката срещу пандемията в Гърция

Представители на бранша заявиха, че подкрепят здравните мерки, но искат държавата да им окаже финансова помощ, за да се справят в трудната ситуация с намалелите обороти, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини