Сръбски епидемиолог иска пълен локдаун за десет дни

  • 29 октомври 2021 13:10

  • 625
  • 0
Сръбски епидемиолог иска пълен локдаун за десет дни
© Getty images (архив)

Сръбският епидемиолог доктор Предраг Кон заяви, че COVID пропуските не решават нищо и повтори, че за значително подобряване на епидемиологичната ситуация в Сърбия е необходимо затваряне за десет дни на всичко, освен необходимото за жизнени нужди, съобщи белградската агенция Бета, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Доктор Кон заяви, че в Сърбия не може да се очаква значително подобрение на епидемиологичната ситуация, докато не се въведат нови рестриктивни мерки и не се увеличи обхватът на ваксинация.

"Стоим стабилно на високо ниво и не се вижда тенденция за спад. Затова смятаме, че е необходимо затваряне на всичко за десет дни, освен на онова, което е необходимо за жизнените нужди", каза Кон. Той добави, че COVID пропуските трябва да важат до 24 часа.

"Катастрофалната епидемиологична ситуация с всеки ден се влошава и здравните работници са унижени от становището на цялото общество", каза още Кон.

Медикът посочи още, че медицинската част от Кризисния щаб никога не е искала COVID пропуските да важат от 22 часа.

"От дълго време настояваме за рестриктивни мерки", каза Кон.

Сръбски военен: Всичко трябва да се затвори!

Епидемиолгът подчерта, че сериозен резултат може да се види, ако COVID пропуските важат по 24 часа и ако за 10 дни се затвори всичко, освен аптеки, магазини за хранителни стоки и бензиностанции.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
625 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини