Срив на турската лира след съобщението за експулсиране на посланици

  • 25 октомври 2021 10:26

  • 683
  • 1
Срив на турската лира след съобщението за експулсиране на посланици
© Getty Images/Guliver

Турската лира се срина до рекордно ниски нива в търговията днес, след като през уикенда президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва обяви, че ще обяви персона нон грата посланиците на 10 западни държави, предаде АФП.

Един долар се продава за 9,8 турски лири в търговията днес, а сривът на валутата е с 24% спрямо долара в сравнение с началото на годината.

Очаква се днес правителството в Турция да официализира решението на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за посланиците на 10 западни държави, сред които Съединените щати и Германия.

Ердоган нареди 10 посланици да бъдат изгонени от Турция

В събота турският президент обяви, че Анкара ще предприема дипломатическата мярка - последната преди експулсиране.

Поводът е общата позиция на 10-те западни държави за справедлив процес срещу турския активист Осман Кавала.

Вчера Държавният департамент на САЩ поиска обяснение за решението на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Пореден срив на курса на турската лира

Вашингтон очаква Анкара да изясни думите на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за обявяването на посланиците на 10 държави за персона нон грата, включително ръководителя на американската дипломатическа мисия, съобщават от Държавния департамент.

По-рано председателят на Европарламента Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш определи действията на Турция като авторитарна тенденция, допълва БНР.

Весела Найденова
683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2021.10.25 | 10:51

1
Департамента са сащ може освен обяснение да по иска и анален секс!

Добави коментар

Водещи новини