Сърбия разреши употребата на "Спутник V", произведен в страната

  • 22 октомври 2021 16:03

  • 1082
  • 0
Сърбия разреши употребата на "Спутник V", произведен в страната
© Getty images (архив)

Ваксините "Спутник V", произведени в белградския институт "Торлак", днес получиха разрешение за употреба от националния регулатор - Агенцията по лекарствата и медицинските средства, каза за Танюг министърът в сръбското правителство Ненад Попович, предаде БТА.
 
Това означава, че ваксините "Спутник V", произведени в Сърбия, от днес ще започнат да се използват във ваксинационните пунктове в цялата страна, каза Попович, който е председател на междуправителствения комитет за сътрудничество с Русия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28683

Попович изтъкна, че досега в института "Торлак" са произведени близо 1,5 милиона дози ваксини "Спутник V", а до края на годината ще бъдат произведени най-малкото 4 милиона дози.

"Сърбия е първата и единствената страна в Европа, която произвежда ваксината "Спутник V"", каза Попович.

"Благодарни сме на нашите руски приятели за готовността да споделят с нас знанието и технологията за производство на тази ваксина. Това, което за другите страни е строго пазена тайна, Русия бе готова да сподели с нас, когато това ни бе най-необходимо. Това правят истинските приятели и ние това никога няма да забравим", каза Попович.

Директорката на Института за онкология на Сърбия д-р Даница Груйчич днес първа се ваксинира с "Спутник V", произведена в Сърбия.

САЩ призовават членовете на СТО да подкрепят идеята за отказ от патентите за COVID ваксините

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28683

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1082 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини