Фон дер Лайен е решена да започне преговори с Албания за членство в ЕС

  • 28 септември 2021 15:02

  • 1078
  • 3
Фон дер Лайен е решена да започне преговори с Албания за членство в ЕС
© Getty Images

Мястото на Албания е в ЕС и общността трябва да започне преговори за присъединяване, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е по време на визитата си в Тирана, част от обиколката ѝ на Западните Балкани.

„Албания очевидно е изпълнила исканията ни, постигнали сте много и сега е наш ред да изпълним ангажимента си. Дължим го на младите хора, които вярват в европейското бъдеще на страната“, подчерта Фон дер Лайен.

Фон дер Лайен тръгва на обиколка в Западните Балкани

Тя добави, че е твърдо решена да започне преговорите за членство с Албания до края на годината. Българското вето върху началото на преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС ще е сред темите, които Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще обсъди на среща в Скопие с президента Стево Пендаровски и премиера Зоран Заев, предаде БНР.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1078 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
албанската

2021.09.28 | 17:12

3
албанската мафия е най страшната мафия в европа. това е първата ислямска държава в педалския съюз

2021.09.28 | 15:35

2
Баси глупачката.

2021.09.28 | 15:10

1
Точно така, разделете ги. Македонците не искат и бавят шиптърите. Представете си какви искания ще има Албания към Македония, след 10 години, когато шиптърите са вътре в ЕС.

Добави коментар

Водещи новини