Гърция трябва да ваксинира още един милион граждани, за да постигне нужното ваксинационно покритие

  • 20 септември 2021 13:46

  • 421
  • 0
Гърция трябва да ваксинира още един милион граждани, за да постигне нужното ваксинационно покритие
© Getty Images/Guliver

Гърция не е успяла да постигне целта за ваксиниране на 65-70 процента от гражданите си срещу КОВИД-19 до края на септември, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Прото тема".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31507

За да се постигне нужното ваксинационно покритие преди зимния сезон, ще трябва да бъдат ваксинирани поне още един милион души, особено гражданите над 60-годишна възраст.

Правителството и експертите целят ограничаване на вирусния товар, заразяването, тежкото протичане на заболяването и смъртните случаи както и разтоварване на здравната система, отбелязва изданието.

В последните двадесет и четири часа в страната са ваксинирани с трета доза повече от осем хиляди имуносупресирани пациенти, допълва БТА.

В Гърция започва поставяне на трета доза ваксина

Данните от последната седмица показват, че новорегистрираните случаи са намалели с 12 процента. Спад бележи броят на пациентите в инензивните отделения, както и смъртните случаи, които са намалели с 18 процента спрямо седмица по-рано. През септември над 700 души, заразени с КОВИД-19, са починали, допълва "Прото тема".

В момента активните случаи са 19 хиляди, но специалистите очакват нарастване на новите случаи през октомври.

До 16 септември в Гърция близо шест милиона души са завършили пълния ваксинационен цикъл, което съставлява 56,1 на сто от населението на страната, посочва "Прото тема".

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини