Кризата в Гърция засегна и сексиндустрията

  • 28 май 2012 12:40

  • 813
  • 0
Кризата в Гърция засегна и сексиндустрията
©

Някога процъфтяващата сексиндустрия в Гърция се превърна в поредната жертва на дълговата криза.

Когато отвори врати за първи път през 2008 г., Athens Erotic Dream, най-голямото еротично изложение в Гърция, събра големи тълпи от десетки хиляди посетители. Интересът към него обаче се стопи успоредно с гръцката икономика, която тъне в рецесия за пета поредна година. Едва петдесетина души се редяха в петък на откриването на шоуто, пише в. "Дневник".

Броят на фирмите, участващи в изложението, е намалял наполовина от 2008 г. до десетина, обяснява организаторът Георгиос Хрисоспатис. "Правим само по 20 евро на ден, ако въобще излезем на печалба", казва продавачката Мариана Лемнару. "На някои клиенти просто не им се прави секс, други не могат да си позволят стоките ни в кризата. След изборите бизнесът затъна съвсем".

Проблемите на секс- и порноиндустрията в Гърция са отражение на тези на цялата ѝ икономика. Браншът се състои предимно от малки семейни фирми, които зависят изцяло от чуждестранни доставчици и се борят с голяма конкуренция от чужбина. Едва една четвърт от сексмагазините в Атина, които преди кризата бяха около 300 - 400, са оцелели. А бизнесът на тези, които са изложили стоките си на панаира, не изглежда обещаващ, разказва "Дневник".

Последните парламентарни избори в началото на май хвърлиха Гърция в нова политическа криза и разпалиха страховете, че страната може да напусне Еврозоната. Евентуалното завръщане към драхмата може да нанесе още по-тежък удар на сексуалната индустрия. Почти всички секс играчки, които се продават в Гърция, са внесени от държави като Германия и Полша, а обезценената драхма ще ги направи твърде скъпи за потребителите.

Последвайте канала на

813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини