Рекордно увеличение на заразените с коронавирус в Турция

  • 27 юли 2021 08:15

  • 848
  • 0
Рекордно увеличение на заразените с коронавирус в Турция
© Getty Images/Guliver (архив)

В Турция през последните 24 часа са регистрирани 16 809 новозаразени с коронавируса. Починалите заразени за денонощието са 63.

От миналата седмица насам броят на заразените непрекъснато расте и надхвърли антирекорда в навечерието на локдауна от 9 май т.г., посочват епидемиолози. Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви, че положението става все по-трудно и е на път да излезе от контрол.

Пандемията настъпва: 76 нови COVID-19 случая в Китай, 14 000 в Турция

"Стремителното увеличение на случаите на заразените с вируса затруднява контролирането на епидемията. Неспазването на епидемичните мерки без постигнат обществен имунитет чрез ваксинирането ни изправя пред много горчива ситуация", заяви министърът.

Преди това той посочи, че още 23 милиона души трябва да бъдат ваксинирани, за да се постави епидемията под контрол, предаде БТА. 

Около 64 процента или над 39 милиона души са се ваксинирали с една доза. Над 23 милиона души са с по две поставени дози от ваксините срещу коронавируса. Над 4 милиона души са с поставена трета доза, по данни на турското здравно министерство.

Радина Лазарова
848 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини