САЩ отправиха остри критики към Скопие заради корупция

  • 24 юли 2021 19:35

  • 3962
  • 6
САЩ отправиха остри критики към Скопие заради корупция
© Булфото (архив)

Скопие попадна под критиките на САЩ заради слаба и селективна борба с корупцията, която е насочена срещу критиците на правителството на Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на и нарушителите на ниско ниво.

"Това е малка част от забележките, които отправя Държавният департамент на САЩ в годишния си доклад за корупцията в Република Северна Македония", пише скопското електронно издание Expres, цитирано от Дарик.

Властите в съседната ни държава са критикувани и заради липсата на антикорупционни усилия и конфликт на интереси в публичната администрация.

Сериозни критики и забележки се съдържат в няколко части на доклада, който по погрешка бе публикуван в работна версия, след което беше оттеглен по неясни причини.


Разделът за корупцията разкрива, че правителството преследва избирателно критиците на Социалдемократическия съюз (СДСМ) на премиера Заев и най-голямата албанска партия в югозападната ни съседка – „Демократичния съюз за интеграция“ с лидер Али Ахмети.

„Има достоверни твърдения за корупция в правоприлагащите органи, съдебната система и много други сектори“, се казва в доклада.

Посолството ни в Скопие изпрати протестна нота до МВнР на Република Северна Македония

„Северна Македония има закони, насочени към борба с подкупите, злоупотребата с длъжност и конфликт на интереси, а държавните служители и техните близки роднини са законово задължени да разкриват своите доходи и активи. Прилагането на законите за борба с корупцията обаче понякога е слабо, но също така селективно насочено към правителствени критици и нарушители от ниско ниво", отбелязват още от Държавния департамент.

Валери Зайцев
3962 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.07.25 | 01:44

6
ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".

2021.07.25 | 01:30

5
Я тоя главун гепел яко.

2021.07.25 | 00:58

4
Маке си е Маке,див и щастлив.
Зайоо

2021.07.24 | 23:18

3
Бързо звънкай на Славчо, скачай в скафандъра и беж към Марс :)

2021.07.24 | 21:04

2
Радев и Слави са следващите.

2021.07.24 | 21:04

1
САЩ ПОЧНА ДА ДЕРЕ СОЦИАЛИСТИ. ЗАЕВ Е ПЪТНИК.

Добави коментар

Водещи новини