Турция разхлабва ограниченията, наложени заради COVID-19

  • 21 юни 2021 21:20

  • 1495
  • 1
Турция разхлабва ограниченията, наложени заради COVID-19
© gettyimages

Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва съобщи днес, че Турция продължава да облекчава ограничителните мерки, наложени заради разпространението на коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Ердоган заяви, че в страната ще бъде отменен вечерният полицейски час, както и забраната за излизане навън в неделя. Президентът съобщи и за отпадане на ограниченията при пътувания с градски транспорт и при междуградски пътувания.

Рекорден брой ваксинирани само за ден в Турция

Причина за отмяната на част от мерките в фактът, че броят на новите случаи на заразени на дневна база е спаднал на около 5000, предаде БТА.

След заседание на кабинета Ердоган обяви, че от 1 юли се отменя неделният локдаун и вечерният час в делничните дни, който е от 22 ч.

Държавният глава допълни, че в страната вече са ваксинирани 43 млн. души и здравните власти имат за цел идните седмици да започне ваксинацията на лица над 18-годишна възраст.

През последните седмици Турция започна да облекчава COVID ограниченията след спада на заразените, които през април бяха по 60 000 дневно.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В Новини.бг

2021.06.22 | 07:22

1
съчиняват новините, наричат протестиращите "лумпени", Радев - "тъпа фуражка", спец-службите "простаци".

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини