Порои и наводнения в Западна Турция, лошото време продължава

  • 21 юни 2021 11:10

  • 225
  • 0
Порои и наводнения в Западна Турция, лошото време продължава
© Getty Images/Guliver

Проливните дъждове в Западна Турция предизвикаха наводнения на много места и затрудниха ежедневния живот на гражданите, а метеоролозите предвиждат нови порции дъжд, съобщават турски медии, цитирани от БТА.

Наводнения имаше в окръзите Бурса, Измир, Кютахия, Айдън, Текирдаг. Улици и булеварди заприличаха на реки, автомобили останаха блокирани по пътищата.

Сериозни наводнения има в Текирдаг, Северозападна Турция. Телевизия СиЕнЕн-Тюрк публикува на сайта си снимки на закъсали по наводнените пътища коли, наполовина под водата. В град Чорлу за час е паднало количество дъжд от 47 л/кв.м, съобщи кметът на града.

В Измир сериозни наводнения има в района на град Йодемиш, където са наводнени пътища и ниви. В Кютахия са прелели местни реки в околията на град Хисарджък и частично е затворен местен път, свързващ две села. Нанесени са материални щети, но към момента няма данни за човешки жертви, каза околийският управител на Хисарджък.

Сходни картини на наводнения публикува Анадолската агенция от градовете Ефелер, Кьошк, Султанхисар и Назилли в окръг Айдън. Наводнени са жилища в района, движението е затруднено. Подобна е ситуацията и в окръжния град Бурса.

Проливни дъждове и наводнения в Турция

Метеорологическата служба предупреждава, че валежите ще продължат и в понеделник в района Мармара, вътрешната част на егейското крайбрежие, западната част на турското средиземноморско крайбрежие, вътрешните части на източното средиземноморско крайбрежие, западната част на Централен Анадол и Черноморска Турция. На места се очакват порои и гръмотевични бури, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини