Сасоли ще посети Гърция за 40-та годишнина от присъединяването й към ЕС

  • 27 май 2021 09:20

  • 173
  • 2
Сасоли ще посети Гърция за 40-та годишнина от присъединяването й към ЕС
© Getty images

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли ще бъде на посещение в Атина на 27-28 май, за да присъства на церемонията по повод 40-та годишнина от присъединяването на Гърция към Европейската икономическа общност (ЕИО), която по-късно бе преобразувана в Европейския съюз, пише електронното издание на вестник Kathimerini.

Според програмата, обявена от Европейския парламент, в четвъртък Сасоли ще говори на официалната церемония за годишнината. Преди това той ще се срещне с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу, както и с премиера Кириакос Мицотакис. Сасоли ще се разговаря и с председателя на парламента Константинос Тасулас.

Гърция отваря врати за туристи от днес

В петък Сасоли ще посети благотворителната организация „Ковчегът на света“ и ще се срещне с нейния основател отец Антониос Папаниколау, предаде "Фокус".
 

Последвайте канала на

Novini.bg
173 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Victoriaarqxa

2021.05.27 | 18:51

2
М­л­­а­­д­­­а­­­ ­­м­о­к­­р­а­­ ­у­­­ч­­е­н­­­и­­­ч­к­­а­­ ­­ч­у­к­а­­­ ­­­ ­W­­­ ­W­­ ­W­­­ ­.­­ ­­B­­­ ­­­G­­­ ­­1­ ­7­­­ ­­.­­­ ­C­­ ­­L­­ ­U­­ ­B
Michellerhoka

2021.05.27 | 16:42

1
М­­­л­­­а­­д­а­­ ­­­м­о­­­к­­р­­­а­ ­у­ч­­­е­­­н­­и­­ч­к­­а­ ­­ч­у­­к­­а­­ ­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­­W­­­ ­­­.­­ ­B­ ­­G­­­ ­1­­ ­­­7­ ­.­ ­­­C­ ­L­­ ­­U­­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини