Мигранти влизат незаконно в Гърция през България

  • 13 май 2021 11:39

  • 784
  • 4
Мигранти влизат незаконно в Гърция през България
© Getty images

Нелегални мигранти от Турция използват пътища през България, за да влизат в Гърция, твърдят гръцки медии.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Според властите в Атина мигрантският поток е намалял. Министърът по миграцията Митаракис направи изявление за медиите, че има рязък спад на влезлите в Гърция нелегални мигранти тази година благодарение на изграждащата се ограда и силната охрана на река Марица.

В отговор няколко телевизионни и печатни медии направиха журналистическо разследване в района на област Еврос и съобщават, че взетите от гръцката страна мерки не са спрели, а са „променили“ пътя на трафикантите.

Бившият главен преговарящ на ЕС за Брекзит призова за спиране на цялата имиграция към Франция за пет години

По информация на жители в пограничния район мигрантите влизали през България. Вестник „Елефтерос типос“ публикува дори карта на новия нелегален вход в Гърция. Според публикациите мигрантите влизали от Турция на българска територия, като режели оградата, която била „символична“, а българската гранична охрана „си затваряли очите“.

Трафикантите ги поемали на българска земя и ги прекарвали в Гърция по горски пътеки, информира БНР. Така мигрантите, на групи от 50 до 100 души, предимно мъже, влизат в Гърция през Еврос. Цитирани от медиите мигранти твърдят пред гръцките гранични власти, че през България действа международен канал за трафик на хора.

Последвайте канала на

Novini.bg
784 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Melaniesitqa

2021.05.15 | 03:38

4
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Kapaкачанов

2021.05.13 | 13:02

3
Моля ви, това са български граждани.
тези

2021.05.13 | 12:30

2
тези са от нулевия натиск на тиквата сигурно.
stan

2021.05.13 | 12:08

1
Бойко каза ,че като влезе друго правителство ще почнат да влизат мигранти. :) Все едно по поръчка е тази статия....явно не трябва да ви четем с вашите измислени статии.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини