Пускането на музика в ресторантите в Гърция ще бъде разрешено от началото на юни

  • 12 май 2021 15:47

  • 403
  • 1
Пускането на музика в ресторантите в Гърция ще бъде разрешено от началото на юни
© Pixabay

Дните, които ще напомнят за реалността преди пандемията, в Гърция започват от петък, когато официално започва туристическият сезон в южната ни съседка, съобщава електронното издание на атинския вестник To Vima.

По-късно през деня министър-председателят Кириакос Мицотакис ще обяви конкретни мерки, които ще отпаднат или ще влязат в сила в страната. По данни на редакцията се очаква работното време на ресторантите да бъде удължено. Очаква се също да бъде премахнато задължителното спазване на разстояние от два метра. Официалният старт на туризма вероятно ще бъде обявено в четвъртък от съотвения министър Харис Теохарис.

Въз основа на правителствения план движението от регион към регион ще бъде либерализирано, ще бъде премахнато и изискването за изпращане на SMS-съобщения за излизане на открито за категориите дейности. След това ще последва и откриването на спортните зали за всички граждани, предаде "Фокус".

Гърция ускорява ваксинирането по островите в опит да привлече туристи

От петък, 14 май, гражданите ще могат да пътуват до островите, но ще трябва да носят със себе си сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест за коронавирус. През първите дни отрицателните тестове ще бъдат сертифицирани в писмена форма, след това, в сътрудничество с Министерството на цифровата политика ще се изработи специална дигитална платформа.

Що се отнася до пристигането на чуждестранни туристи, както е известно, те ще влизат в Гърция или с отрицателен тест, направен 72 часа по-рано, или със сертификат за ваксинация. Туристите трябва да са си поставили и двете дози от ваксината и да пътуват 14 дни след втората инжекция.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.12 | 16:40

1
Музиката ще е само за вакcинирани със сертификат, другите ще стоят със запушени уши.

Добави коментар

Водещи новини