24-часова национална стачка в Гърция

04 май 2021 15:35

24-часова национална стачка в Гърция
© Getty (архив)
862 1

В Гърция днес започна 24-часова национална стачка, организирана от Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) по повод Международния ден на труда 1 май, предадоха гръцки медии. Тя се провежда днес, тъй като 1 май 2021 г. съвпадна с Велика събота преди православния Великден.

От 6 ч. тази сутрин стачкуват журналистите, работещи във вестници, списания, в радио станции, телевизии, онлайн медии. Не стачкуват само тези, които отразяват стачката и ситуацията, свързана с борбата срещу разпространението на COVID-19 в страната. Решението за стачката на служителите в медиите бе взето от най-големия синдикат на журналистите в страната - ESIEA, и асоциациите, които си сътрудничат с него.

От синдиката искат стабилна работа за всички с равни права, достойни заплати и пенсии, безплатно здравеопазване, действащи мерки за борба с безработицата, свободни действия на профсъюзите без намеса на държавата и др.

Шофьорите на автобусите от градския транспорт и метрото заявиха, че стачкуват днес и ще работят от 9 ч. до 21 ч.

Стачка на моряците в Гърция

Междувременно от Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) обявиха, че няма да провеждат демонстрации. На 6 май се планират още стачни действия и големи демонстрации, които ще бъдат организирани от синдикатите ПАМЕ и АДЕДИ, предаде Дарик.

 

862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.04 | 19:38

1
Да осъдят Cтела Kириaкиду и ще се оправят. Hа маймуни направиха гърците за едни обещани пари, които няма да видят.

Добави коментар

Водещи новини