Над 4 тона канабис заловиха гръцките власти в пратка на машини за кексчета

  • 23 април 2021 14:29

  • 261
  • 1
Над 4 тона канабис заловиха гръцките власти в пратка на машини за кексчета
© Getty Images/Guliver

Гръцките власти съобщиха, че са задържали над 4 тона канабис, скрит в пратка на индустриални машини за кексчета, пътуваща от Ливан за Словакия, съобщи Асошиейтед прес.

Гръцкият отдел за финансови престъпления заяви, че наркотиците са били открити в корабен контейнер в главното пристанище на страната Пирея след информация, получена от американската агенция за борба с наркотиците ДЕА.

Над 19 килограма канабис задържаха митнически служители на Гюешево

Контейнерът, който превозвал три индустриални машини за производство на кексчета, пристигнал по море в Пирея на 14 април и е трябвало да бъде транспортиран с влак на 20 април до Братислава, столицата на Словакия, през Северна Македония, Сърбия и Унгария.

След информацията от ДЕА гръцките власти обискирали контейнера на 16 април. Общо 4,3 тона обработен канабис е бил открит, скрит в отделение, вградено в метален резервоар, който бил сред машините.

Цената на наркотика, продаван нелегално на улицата, се оценява на 33 милиона евро. Гръцките власти заявиха, че са получили съдействие по случая от агенцията за борба с наркотиците на Саудитска Арабия. Разследването продължава, допълва БТА. 

Novini.bg
261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2021.04.23 | 15:39

1
ухааааа, споделете, бееее

Добави коментар

Водещи новини