Kathimerini: Мицотакис обяви намаляване на данъците и осигурителните вноски

  • 22 април 2021 16:05

  • 350
  • 0
Kathimerini: Мицотакис обяви намаляване на данъците и осигурителните вноски
© Getty images

Министър-председателят на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. обяви в поредица от намаления на данъците и осигурителните вноски. Съответното той направи в реч в рамките на телеконференция за рестартиране на икономиката, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Мерките са насочени към подпомагане на бизнеси, които са пострадали серионо по време на пандемията от коронавирус и към осигуряването на ликвидност в икономиката, също чрез привличане на чуждестранни инвестиции.
Мицотакис убеден в поредната победа на Борисов и ГЕРБ

Корпоративният данък е намален от 24% на 22% по отношение на доходите за тази година, които ще бъдат дължими през следващата година. Мярката е постоянна, което означава, че ще се прилага и за доходите през следващите години, предаде "Фокус".

От тази година, но за постоянно, депозитът за данък върху доходите на всички лица, извършващи професионална дейност, ще бъде намален от 100% на 55%. Мицотакис също така обяви намаляването на вноските за социално осигуряване с 3%.

Последвайте канала на

Novini.bg
350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини