Словения премахва ограниченията за употреба на ваксината на АстраЗенека

  • 13 април 2021 13:48

  • 312
  • 0
Словения премахва ограниченията за употреба на ваксината на АстраЗенека
© Getty Images/Guliver

Словения отменя ограниченията за употреба на ваксината на АстраЗенека срещу коронавирус и с нея в бъдеще ще се имунизират всички, независимо от възраст и пол, с изключение само на особено уязвимите хронично болни, предаде Танюг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Словенската държавна телевизия съобщи снощи, че правителството е приело това решение по предложение на експертите от научния съвет за КОВИД-19.

Съветът се е ръководил от мнението на Европейската агенция по лекарствата, която миналата седмица след анализ отново потвърди, че тази ваксина е сигурна и ефикасна и че ползата от нея далеч надхвърля евентуалния риск.

Словения спира да поставя ваксината на АстраЗенека на хора под 60 години

И след това становище на Европейската агенция по лекарствата, отделни членки на ЕС запазиха или въведоха нови ограничения за използването на тази ваксина, а Словения през последните седмици я прилагаше само за имунизация на хора от 60 до 65 години.

В бъдеще ваксината на АстраЗенека ще бъде използвана за всички групи граждани, освен за хронично болни, а тези, които откажат имунизация с нея, когато им дойде редът, ще трябва да продължат да чакат, защото ще бъдат поставяни в края на списъка на чакащите, съобщават словенските медии, цитирани от БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини