Словения от днес влиза в трети локдаун заради пандемията от коронавирус

01 април 2021 13:04

Словения от днес влиза в трети локдаун заради пандемията от коронавирус
© Getty Images/Guliver
154 0

Словения от днес влиза в трети локдаун за малко повече от една година, който ще продължи до 11 април, с изключение по време на великденските празници, когато членове от две домакинства ще могат взаимно да се посещават, съобщи Танюг, цитирана от БТА. 

Училищата отново ще преминат на онлайн обучение, а детските градини ще се грижат само за децата на родители, които работят в сектори от ключово значение, съобщи словенската агенция СТА.

Маските за лице отново ще бъдат задължителни на открито, освен по време на почивка в природата. На хората ще забранено да напускат региона, в който живеят, с изключения само за отиване на работа, оказване на помощ или други неотложни нужди.

Директната продажба на стоки и услуги на клиентите ще бъде забранена с изключение в хранителните магазини, аптеките и цветарниците. Влиза в сила и забрана на събиранията, а на хората ще бъде позволено да общуват само с членове на своето домакинство. Всички празненства ще бъдат забранени, а полицейският час от 22:00 до 05:00 остава в сила.

Строги ограничения в Словения до 11 април

Музеи, галерии, библиотеки и архиви също затварят днес, проявите са отменени в следващите 11 дни, а религиозните церемонии ще се провеждат без присъствие на вярващи.

Великден, който е на 4 април, ще бъде изключение и хората ще могат да пътуват из цялата страна, за да посетят роднини.

Максимално две домакинства ще могат да общуват, но общият брой на възрастните над 15 години не трябва да бъде по-голям от 6.

Novini.bg
154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини