Броят на заразените с COVID-19 в Турция за ден може да достигне 50 000

  • 31 март 2021 12:58

  • 327
  • 0
Броят на заразените с COVID-19 в Турция за ден може да достигне 50 000
© Getty Images/Guliver (архив)

Известният турски професор Бюлент Ертугрул предупреди, че броят на заразените с COVID-19 в Турция за ден скоро може да достигне 50 хиляди души, предаде СиЕнЕн-Тюрк.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Ще влезем в свещения месец Рамазан с по над 30 хиляди заразени дневно. Това представлява много голям риск за нас. Като имаме предвид, че в момента е много разпространен британският щам, трябва да се вземат необходимите мерки час по-скоро. В противен случай броят на новозаразените ще достигне 50 хиляди и ще се увеличи броят на починалите, т.е. няма да имаме добри новини по време на Рамазан, каза проф. Ертугрул, специалист по инфекциозни болести и клинична микробиология, предаде БТА. 

Турция разработва интраназална ваксина срещу COVID-19

Единственото положително нещо, което Ертугрул каза, бе, че засега няма данни, че британският вариант на COVID-19 се разпространява по-бързо сред малките деца (от 0 до 9-годишна възраст).

Междувременно министерството на здравеопазването обяви абсолютен нов рекорд при броя на новозаразените в Турция - общо 37 303 души са с положителен тест за последното денонощие, съобщи в. "Миллиет".

155 души са починалите през последните 24 часа.

Турция въвежда отново коронавирусни ограничения заради нарастване на случаите на зараза

От началото на март досега броят на новозаразените в Турция се е увеличил 4 пъти (на първи март броят на новозаразени бе 9891 души), посочва "Миллиет".

Турските власти тази седмица затегнаха допълнително мерките срещу разпространението на коронавируса в страната.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини