Ердоган: Турция очаква 50 милиона дози ваксини от "Синовак"

  • 26 март 2021 15:33

  • 1393
  • 1
Ердоган: Турция очаква 50 милиона дози ваксини от "Синовак"
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви днес, че е напомнил на китайския външен министър по време на среща вчера в Анкара, че Турция очаква да получи 50 милиона дози ваксина срещу COVID-19 от китайската компания "Синовак" в съответствие със споразумение между двете страни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Турция използва досега ваксини на китайската компания "Синовак", получени в рамките на споразумение за доставка на общо 100 милиона дози. Страната е приложила досега 14,6 милиона дози от китайската ваксина, като 8,2 милиона души са получили първа доза от началото на ваксинационната кампания, стартирала на 14 януари.

Турция заяви вчера, че е започнала начални разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V".

Ердоган: Очаквам конкретни стъпки на срещата на ЕС

Ердоган посочи днес пред репортери в Истанбул след петъчната молитва, че е казал на китайския външен министър Ван И, че Турция не е получила 50 милиона дози от ваксината до края на февруари, както е било заложено в договора, и следователно очаква да ги получи.Той заяви, че Ван му е казал, че ще обсъди въпроса с китайския президент.

Последвайте канала на

Novini.bg
1393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Betha22

2021.04.10 | 03:54

1
­В­и­­­ж­т­е­­­ ­м­­о­­­я­т­­а­ ­­т­­­и­й­­н­­­ ­­п­у­­т­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­W­W­W­­­.­­B­­G­1­­­7­­.­­­C­­L­­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини