Гърция се готви да отбележи националния си празник

  • 24 март 2021 11:59

  • 391
  • 1
Гърция се готви да отбележи националния си празник
© Getty images

В обстановка на тежка епидемиологична криза Гърция се подготвя за отбелязването на националния си празник утре. Охраната в столицата Атина е засилена, тъй като днес се очаква в южната ни съседка да пристигнат високопоставени гости, а утре ще се проведе военен парад без зрители, предаде БНР.

Започват двудневните тържества в Гърция за 200 години от въстанието за независимост.

В Атина пристигна президентът на Кипър Никос Анастасиадис. Днес се очакват също премиерът на Русия Михаил Мишустин и британския престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила.

Франция е представена на тържествата от министъра на отбраната. Атина е под пълна полицейска охрана. Над 4000 полицаи следят за реда в центъра на града. Включени са също дронове и хеликоптери. Центърът на гръцката столица е украсен в чест на празника.

Байдън поздрави гърците за 200-годишнината от революцията през 1821 г.

Утре, на 25-и март, ще се състои мащабен военен парад пред парламента, на който ще присъстват официалните гости от чужбина, както и представители на дипломатическите мисии в Гърция. Поради тежката епидемиологична обстановка е под забрана присъствието на граждани. На техните места на трибуните са поставени национални знамена.

За днес е предвидена среща на гръцкият премиер Мицотакис с руския му колега Мишустин, на която ще се обсъдят двустранните отношения Атина - Москва, както и политическата обстановка в региона.

Последвайте канала на

Novini.bg
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mollya19

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­и­ж­т­­е­ ­­­м­­о­­­я­т­­­а­­­ ­­т­­­и­­­й­­н­­­ ­­­п­у­т­­к­­­а­ ­­-­ ­­W­W­W­­­.­­­B­G­­1­­­7­­.­C­­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини