Сърбия решава за нови мерки в петък

  • 24 февруари 2021 13:53

  • 300
  • 0
Сърбия решава за нови мерки в петък
© getty images

"Кризисният щаб за борба с разпространението на коронавируса в Сърбия ще вземе окончателно решение за мерките в петък", съобщи епидемиологът Предраг Кон след днешното заседание на щаба, съобщават сръбските медии.

На заседанието днес е било констатирано, че ски центровете са местата, на които се предава инфекцията, като уточни, че става въпрос за ресторантите и кафенетата, а не за самите ски писти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Направена е оценката, че епидемиологичната ситуация се влошава и контролът трябва да бъде максимално засилен. Ще се увеличи наблюдението и на заболяванията в училищата, но засега няма данни за голям риск", каза Кон.
 

Имаше различни становища, но решихме, че през уикенда трябва да се вземат мерки и остана да се подготви предложение. Мерки ще бъдат взети на всички места, където има огнища и възможност за разпространение на заразата, но днес не определихме тези места", каза той и добави, че хора се връщат от зимни почивки с доказана инфекция.

Сръбски лекар: Ситуацията е тревожна, трябва да се затвори всичко

Според вестник "Новости", в петък ще бъдат разгледани два варианта: затваряне на кафенетата и баровете в ски центровете за уикенда и намаляване на работното време на търговските центрове до 16:00 часа в събота и неделя.

"Главният въпрос е спазването на мерките, а най-важна е ваксинацията", подчерта епидемиологът Предраг Кон. "Медицинските членове на щаба са искали петдневен локдаун", съобщи още той.

През последните дни броят на новозаразените в Сърбия нарасна, както и броят на хоспитализираните, пациентите на респиратори и на първите прегледи в триажните пунктове. По данни от вчера в Сърбия са регистрирани 3257 новозаразени и 15 починали от коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини