Балотаж за сръбски президент

  • 07 май 2012 09:09

  • 579
  • 0
Балотаж за сръбски президент
©

Втори тур за президент ще има в Сърбия, предаде РИА Новости.

На вчерашните избори за държавен главен сегашният президент Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва получи 24,81%. Основният му съперник лидерът на Сръбската прогресивна пария Томислав Николич спечели доверието на 24,71 на сто избирателите. Вторият кръг от изборите ще се проведе на 20 май.

Освен избори за президент вчера гражданите на Сърбия гласуваха и за парламент. По предварителни резултати политическата формация на Николич получава 24,7 на сто от гласовете. На второ място е Демократическата партия на сегашния президент с 23,2 на сто. След тях се нарежда Социалистическата партия на вицепремиера Ивица Дачич с 16,6%, Демократическата партия на Сърбия начело с бившия премиер Воислав Кощуница със 7,2 и либералите на Чедомир Йованович с 6,6 на сто. Резултатите не включват данните от избирателните секции в Косово, които трябва да излязат по-късно днес. От тях зависят 16 места от 250-те мандата в Скупщината.

Сърбите вчера гласуваха и на местни избори. В столицата се наложи кандидатът на Демократическата партия Драган Джилас печели кметските избори в Белград.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини