Много домакинства в Южна Сърбия са без ток заради снега

  • 17 януари 2021 15:45

  • 1347
  • 1
Много домакинства в Южна Сърбия са без ток заради снега
© Pixabay

Заради повреди в далекопроводите и електропреносната мрежа, причинени от снега и ледения дъжд, десетки планински села в южната част на Сърбия вече седем дни са без ток, съобщи Танюг, цитирана от БТА. 

Всички работници, които са на разположение, са на терена, чистят пътища и се опитват да поправят прекъснатата електрическа мрежа, а им помага и армията, съобщи РТС.

В Прокупле пада сняг, в момента температурата е минус 6 градуса и според прогнозата на метеоролозите тя няма да стане положителна в близките часове, така че допълнително ще бъдат утежнени усилията на хората, участващи дни наред в разчистването на последиците от лошото време, което предизвика на моменти картини на катаклизъм. В южната част на централна Сърбия без ток са хиляди домакинства, а заради затрупаните със сняг пътища жителите не могат да отидат на лекар или до магазина.

Бурята Бела остави хиляди французи без електричество

Над 1000 домакинства са без ток в планинските села край Куршумлия, където заради тяхната отдалеченост от общинския център ситуацията е най-тежка.

Ситуацията е същата и в Ябланичкия окръг, където около 40 села в общините Лебане, Медведжа и Църна Трава са без ток, както и много села в Нишавски окръг, предимно в община Свърлиг.

На жителите е нужна всякакъв вид помощ, а най-необходими са агрегати, за да се преживее периодът до идването на тока. Много домакинства в Южна Сърбия миналата седмица бяха наводнени и също се нуждаят от помощ, посочва РТС.

Последвайте канала на

Novini.bg
1347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Xhaxha

2021.01.17 | 15:52

1
Един час има два часа няма, режим на тока е чиста далавера от 1994 година

Добави коментар

Водещи новини