Атина и Скопие: Отношенията между двете ни страни трябва да бъдат пример за добросъседство

Отношенията между Република Гърция и Република Северна Македония трябва да бъдат пример за добросъседство на Балканите, това за заявили в съвместна декларация на външните министри на двете страни - Никос Дендияс и Буяр Османи.

Първият дипломат на Скопие днес се е срещнал с колегата си от членката на Европейския съюз в Атина. "Двамата министри са обсъдили връзките между двете държави и са отбелязали постигнатия напредък в отношенията между Гърция и Северна Македония. Дискутирани са били и темите за задълбочаване на сътрудничеството в икономиката, инфраструктурата, образованието, както и облекчаване на пътуванията на гражданите на двете страни", се е посочвало още в документа, цитиран от скопското издание Макфакс.

Дендияс и Османи са постигнали принципно съгласие за разширяване на мрежата от дипломатически  представителства, както и за по-тясно взаимодействие в областта на гражданската защита.  

По време на визитата на Османи в Атина между представители на бизнеса  от Гърция и Северна Македония са били подписани и инвестиционни намерения.

Дарко Тасевски коментира дрязгите между България и С. Македония

Коментари

  1. 2021.01.14 | 20:56
    Хахаха. Двете държави се мразят безумно. Каква демагогия.
  2. 2021.01.14 | 19:19
    ДАНАЙЦИТЕ ДЕМОНСТРИРАТ ОТЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ СЪС СЕВ. МАКЕТА СЛЕД КАТО 28 ГОДИНИ ГИ ТОРМОЗЕХА САМО ЗА ЕДНО ИМЕ!!! ПО-ГНУСНИ БАЛКАНЦИ ОТ ГЪРЧУЛЯТА СА САМО СЪРБИТЕ, КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО, ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ ИМ СА В РУСКА ЛЮБОВНА ВРЪЗКА !!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет