Ваксинацията срещу COVID-19 в Турция започва до дни

  • 12 януари 2021 09:19

  • 451
  • 0
Ваксинацията срещу COVID-19 в Турция започва до дни
© Getty Images/Guliver

Ваксинацията в Турция започва в четвъртък или петък, съобщават турските вестници днес, позовавайки се на думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Хладилни камиони са подготвени и очакват да бъдат натоварени и да откарат китайските ваксини от столицата Анкара до всичките 81 окръга на страната. Тировете поддържат температура до минус 20 градуса, пише "Хюриет". Вътре в градовете ваксините ще бъдат разпределяни с по-малки автомобили.

Три турски ваксини срещу COVID-19 са достигнали до етап изпитания върху хора

Първоначално ще бъдат ваксинирани здравните работници, а след това ще се премине към ваксинация и на хората над 65 години. Лицата, които ще бъдат имунизирани, ще подписват декларация за съгласие. След десетина дни се очаква в страната да пристигнат и 500 хиляди дози от ваксината на Пфайзер/БиоНТех, пише още "Хюриет".

"Ваксинацията започва тази седмица. Първата доза - четвъртък или петък", пише по темата и в. "Йени шафак". Президентът разкри графика за ваксинация, очакван с интерес от гражданите, след 4-часово заседание на кабинета вчера, посочва още вестникът.

9138 новозаразени с коронавирус в Турция

"Акшам" отбелязва, че изпитанията на китайската ваксина, вече са приключили. Първият транш от ваксината беше доставен в страната на 30 декември и Турция предприе собствени изследвания на препарата. Дейностите от Фаза 3 на китайската ваксина са завършили и доброволците, участвали в изпитанията, са изследвани за антитела, допълва БТА.

"Успяхме да ограничим разрастването на епидемията чрез мерките, които взехме. Поетапно ще намалим ограниченията", обеща президентът, цитиран от "Акшам".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини