ЕК е готова да помогне на Хърватия след силното земетресение тази сутрин

  • 28 декември 2020 15:54

  • 3363
  • 2
ЕК е готова да помогне на Хърватия след силното земетресение тази сутрин
© Gettyimages

Европейската комисия следи отблизо ситуацията след силното земетресение в Хърватия тази сутрин и е готова да помогне, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, съобщи ХИНА.

"Дръж се, Хърватия! След силното земетресение, което стана тази сутрин, Европейската комисия е в контакт с (хърватския) премиер Андрей Пленкович и хърватските власти. Ние следим ситуацията отблизо и сме в готовност да окажем помощ", написа Фон дер Лайен в Туитър.

Серия от силни трусове в Хърватия

Пленкович благодари на Фон дер Лайен и ЕК като заяви, че Хърватия оценява тяхната подкрепа.
"(Тази помощ) ще бъде жизненоважна за работата ни за възстановяването на Сисак, Петриня и района на Сисак - Мославина, както ние си сътрудничихме също за възстановяването на Загреб от земетресението през март", написа в Туитър Пленкович.
Централна Хърватия между Загреб и Сисак беше разтърсена от земетресение с магнитуд от 5 по Рихтер в 6,28 часа тази сутрин. Още два труса от 4,7 и 4,1 по Рихтер бяха регистрирани в района на Петриня около 7,50 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
3363 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2020.12.28 | 18:05

2
Вещице срината, пази си гърбината!
.

2020.12.28 | 17:25

1
Тази не само, че има име на вещица, а и прилича на вещица. Господ да ни пази!

Добави коментар

Водещи новини