Зоран Заев благодари на България за дарението от ваксини

  • 23 декември 2020 09:57

  • 26232
  • 14
Зоран Заев благодари на България за дарението от ваксини
© Булфото (архив)

Премиерът на Република Северна Македония Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на чрез послание във Фейсбук изрази благодарност на България за дарението от ваксини, съобщават вестниците в Скопие.

Според "Независен весник" това е изненадало неприятно обществеността в Македония, която очаквала, че ще получи ваксини от ЕС, а не от "страна, която ни поставя вето и която всеки ден повтаря какво ни е дала досега". 

След решението за дарение на ваксини, изразих благодарност лично на премиера Борисов, на правителството на България и на българския народ за солидарността, хуманния жест и изключителния акт на приятелство към македонския народ и към всички граждани на Северна Македония. В благодарността до премиера Борисов му казах, че даряването на част от ваксините, които ще достави българското правителство, е много важно и идва в изключително тежки времена на силна вълна на коронавируса, пред която се изправят двата народа, двете държави и целият свят, се казва в посланието на Заев, пише "Независен весник".

После одлуката за донации на вакцини, изразив благодарност лично до премиерот Борисов, до Владата на Бугарија и до...

Публикувахте от Zoran Zaev в Вторник, 22 декември 2020 г.

800 евро са достатъчни за български паспорт, съобщава "Слободен печат". Изданието пише, че цените варират от 600, 650 до 800 евро за българско гражданство. Процедурата би могла да приключи за две до три години, обещават многобройните посредници.

Борисов: Ситуацията е наистина тежка, винаги сме готови да помогнем на Северна Македония

Бизнесът с българско гражданство, който е особено актуален през изминалите десетина година, не спира и днес, когато стават все по-жестоки препирните по линията Скопие - София, пише "Слободен печат". Изданието отбелязва, че социалните мрежи са пълни със страници, които предлагат бързо и успешно вадене на български документи. Притиснати от икономическата криза, с надежда, че ще си осигурят работа или образование в Европа, мнозина през изминалото десетилетие посегнаха към резервния вариант - с български паспорт да преминат европейските граници, пише скопският вестник, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
26232 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Петър Апостолов

2020.12.26 | 18:20

14
Помага се на приятели. Но с враговете ни трябва да се прекратят всякакви контакти.
ваксина гейт

2020.12.26 | 12:15

13
Тиквата обещаваше че българската ваксина до нова година не е готова. Дори я изпратиха за проба в Германия и САЩ. Но вместо българската ваксина купуваме германско американска. Защо спряха да говорят за българската ваксина. Сигурно има далавера за милиарди. Това няма да е за пръв път в България.
Винету

2020.12.26 | 12:07

12
България трябва да прекрати дипломатическите връзки със Скопие за същото време което Гърция ги бавеше с преговорите за името. Трябва да се признае новия остров Северна Атлантида, който го откри един българин и предлагаше на властите ни да го признаят за българска територия. Властите не го признаха за българска територия защото е плаващ и не е свързан с дъното. Тогава собственика си образува собствена държава; Северна Атлантида. Няма вода за пиене и ток защото е образуван скоро от вулкан. Но след време ще го ползва друга държава която ще прокара ток и вода за пиене и го залесят с гора и зеленчуци.Освен това ще го заселят с техни поданници. По добре това да бъде българска зад океанска територия и да я облагородим. Вече имаме колониална територия в Антарктида. Същото ще бъде ако това княжество Северна Атлантида се присъедини към територията на България.
тиквата Буда

2020.12.26 | 11:38

11
Вместо да прекрати дипломатическите отношения със съседната измислена държава, тиквата изсипва бензин в огъня. Затова със право негодуват в Скопие заради действията на агеннт Буда като им праща лекарства и ваксини. Пет пъти лъже че ще направи нов Национален стадион. Но постоянно прахосва парите и ощетява държавата. Тикво махни се от властта за да не страдат хората в България.
Румяна Шварц

2020.12.26 | 11:23

10
От благодарности джобовете на българите са празни. Но дълговете на държавата ни се увеличават и българите ще ги плащат заедно със внуците си. Заради мутрите във властта българите и държавата ни са ограбвани и народа страда постоянно.

2020.12.23 | 13:11

8
Сърбите осигуриха руска,американска,китайка ваксина.При нас САМО американска.Доставените количества са смешни,като се има в предвид ,че се слагат два пъти.Не смисля,че сега трябваше да даваме на македонците,когато са крайно недостатъчни,имаме голяма смъртност.,и никакво здравеопазване.За мен всичко е показ и никой от управляващите не се интересува от здраветп живота на българите,които умират по стълбите на болниците.

2020.12.23 | 13:15

9
Боико е станал глупак,македонците са му по нужни
няма

2020.12.23 | 10:21

1
няма ненаказано добро. утре пак ще ни плюят и горят българското знаме. посърбени помияри.

2020.12.23 | 12:41

7
Ала бала

2020.12.23 | 11:18

2
точно казано
Добри

2020.12.23 | 12:40

6
Боико такива решение нямаш право да вземаш това е друга държава внимаваи

2020.12.23 | 12:40

5
Бойко уреди всичко в бг та започва да помага.В бг хората умират по стълбите.Изрод.
Фака яко

2020.12.23 | 11:53

4
Вакцини само с луда крава най новия щам за северно макаронците!!

Добави коментар

Водещи новини