Заев: Ние трябва да търсим решение с България, но не е ясно какъв е проблемът

  • 20 декември 2020 12:56

  • 3081
  • 28
Заев: Ние трябва да търсим решение с България, но не е ясно какъв е проблемът
© Булфото/архив

Процесът на европеизация на нашата страна може да бъде постигнат като сме посветени на европейските ценности и ние ще направим това със или без блокади. Ние сме приятели с България, ние трябва да решим проблема, но аз не знам какъв е проблемът, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от МИА.

Той каза това при посещение в град Битоля вчера, предава БТА.

Екатерина Захариева: Омразата на македонците към нас трябва да спре

Ние дефинирахме, че краткото и дългото име на страната е едно и също - Република Северна Македония, ние нямаме териториални претенции, ние сме приятели и ние изразихме пълно доверие, заяви Заев пред репортери във връзка с отношенията с България.

Зоран Заев: Нямаме вина за блокадата от България

Последвайте канала на

Novini.bg
3081 28

Коментари 28

Добави коментар
ССС

2020.12.22 | 12:31

28
След края на Първата световна война по силата на Ньойския договор от 27.11.1919 г. Струмица и Западните покрайнини са отнети от България и дадени от Антантата на Кралството на сърби, хървати и словенци, бъдещата Югославия. След края на Първата световна война по силата на Ньойския договор от 27.11. 1919 г. Струмица и Западните покрайнини са отнети от България и дадени от Антантата на Кралството на сърби, хървати и словенци, бъдещата Югославия. Официалното подписване става в парижкото предградие Ньой на Сена от Стамболийски за България и от победителите в лицето на САЩ, Британската империя, Франция, Италия и Япония като главните съюзени сили и техните съюзници Белгия, Китай, Куба, Гърция, Хиджас (днес Саудитска Арабия), Полша, Португалия, Румъния, Кралство на сърби, хървати и словенци, Сиам (днешен Тайланд) и Чехословакия. Най-голямо значение се отдава на териториалните клаузи, според които българската държава е лишена от Западните покрайнини, които са с важно стратегическо значение – Царибродско, Босилеградско, части от Трънско и Кулско минават под властта на Кралство на сърби, хървати и словенци, което получава и град Струмица с неговата околност. Южна Добруджа остава част от Румъния, а Беломорска Тракия е поставена под контрола на съюзниците, като нейното бъдеще остава за решение на по-късен етап. Въпреки това чл. 48 предвижда икономически достъп на България в Егейско море. Само година по-късно, на конференцията в Сан Ремо, Беломорска Тракия е предадена на Гърция, а обещанията по чл. 48 остават неизпълнени. Заран Заев ако това не бе се случило дали ще се бореше за македонски език и идетичност или ще бе български политик и ще защитаваше България в спора!!?
ССС

2020.12.22 | 12:18

27
След края на Първата световна война по силата на Ньойския договор от 27.12. 1919 г. Струмица и Западните покрайнини са отнети от България и дадени от Антантата на Кралството на сърби, хървати и словенци, бъдещата Югославия. Официалното подписване става в парижкото предградие Ньой на Сена от Стамболийски за България и от победителите в лицето на САЩ, Британската империя, Франция, Италия и Япония като главните съюзени сили и техните съюзници Белгия, Китай, Куба, Гърция, Хиджас (днес Саудитска Арабия), Полша, Португалия, Румъния, Кралство на сърби, хървати и словенци, Сиам (днешен Тайланд) и Чехословакия. Най-голямо значение се отдава на териториалните клаузи, според които българската държава е лишена от Западните покрайнини, които са с важно стратегическо значение – Царибродско, Босилеградско, части от Трънско и Кулско минават под властта на Кралство на сърби, хървати и словенци, което получава и град Струмица с неговата околност. Южна Добруджа остава част от Румъния, а Беломорска Тракия е поставена под контрола на съюзниците, като нейното бъдеще остава за решение на по-късен етап. Въпреки това чл. 48 предвижда икономически достъп на България в Егейско море. Само година по-късно, на конференцията в Сан Ремо, Беломорска Тракия е предадена на Гърция, а обещанията по чл. 48 остават неизпълнени. Заран Заев ако това не бе се случило дали ще се бореше за македонски език и идетичност или ще бе български политик и ще защитаваше България в спора!!?

2020.12.21 | 20:02

26
Ако до 1944 там е имало Българи, а сега не, значи сте ги ликвидирали. Ако сте европейци, трябва да осъдите такъв геноцид.
Стефан

2020.12.20 | 14:15

11
Сърбите винаги са били алчни за чужди земи, още по време на освободителната Руско турска война заграбват Ниш, моравието и западните ни по,крайнини,докато други, като Румъния, Финландия и дири японски самураи участват в боевете за освобождението ни. Едва когато руските войски стигт до Сан Стефано, на 30 километра от Истанбул, обявяват война на Турция! За да заграбват без един изстрел още български територии. Когато окупират и Виден, дори просръбска Русия се възмущава и е принудена с сила да ги прогони

2020.12.21 | 10:01

25
ти какво пиеш? :) японски самураи :) :) и руснаците стигнали до Сан стефано ;)
проблем

2020.12.21 | 00:50

24
и защо никой не му обясни че австрийците не говорят австрийски австралийците австралиски кипърците кипърски и поне 20 държави говорят испански какъв му е проблема на македонеца че пише и говори БЪЛГАРСКИ
Тъпо

2020.12.20 | 16:05

22
Този тъп ли е или се прави на такъв? Проблемът е в това, че болни мозъци нямат място в ЕС. Идеята на Обединена Европа е преди всичко мир и неговото запазване. А не претенции! Проблемът му е, че аз не искам да ме обижда в учебниците, че съм азиатски боклук, фашист и тем подобни... Ако беше обратно, те в ЕС, щяха да ни принудят да признаем, че сме африканци. Да вървят по дяволите! Само беди са ни носили!

2020.12.20 | 17:25

23
Ако болни мозъци нямат място в ЕС, ти кво търсиш в него, болен мозък на издръжка на Меркел?
Тъпо

2020.12.20 | 16:04

21
Този тъп ли е или се прави на такъв? Проблемът е в това, че болни мозъци нямат място в ЕС. Идеята на Обединена Европа е преди всичко мир и неговото запазване. А не претенции! Проблемът му е, че аз не искам да ме обижда в учебниците, че съм азиатски боклук, фашист и тем подобни... Ако беше обратно, те в ЕС, щяха да ни принудят да признаем, че сме африканци. Да вървят по дяволите! Само беди са ни носили!
El toro de la Vega

2020.12.20 | 15:59

20
Еми как да си решим проблемите със севорозападнала македония като премиерът им се прави на ни лук ял ни лук мирисал!Много фалшив си Заец!
bobi

2020.12.20 | 15:50

19
Едно поне се знае-педал си!!!
Васо Сръбския

2020.12.20 | 15:44

18
Лайна, те това е

Добави коментар

Водещи новини