Владимир Бучковски: Пристигам в София като приятел

09 декември 2020 09:57

Владимир Бучковски: Пристигам в София като приятел
© Getty (архив)
888 2

Аз пристигам в София като приятел, това е казал специалният представител на Северна Македония за България Владимир Бучковски, цитиран от изданието в родината си Макфакс.

С тези думи бившият премиер на балканската държава (2004 – 2006 г.) е коментирал планираното за днес посещение в България.

"Аз получих официална покана от властите на Република България. Аз идвам като голям приятел на тази държава и съм изпълнен с добра воля", е подчертал Бучковски.

Захариева ще приеме специалния представител на Северна Македония за България

Политикът от държавата със столица Скопие е допълнил, че днес ще се срещне с външния ни министър Екатерина Захариева, а в четвъртък – с президента Румен Радев.

Да припомним, на 17 ноември 2020 г. България е наложила вето върху началото на преговорите на Северна Македония за пълноправно членство на бившата югославска република в Европейския съюз. Поводът за това е бил неспазването на Договора за добросъседство и приятелство от 2017 г.

От правителството на Зоран Заев вчера в специална декларация за пореден път са заявили, че ходът на България е бил стратегическа грешка. "От политическия вакуум може да се възползват чужди сили", се е посочвало в документа.

 

 

Валери Зайцев
888 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
HEПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.09 | 19:30

2
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Павлин

2020.12.09 | 10:58

1
хахаха Голям приятел... Само дето дори не му бях чувал името. Специален представител бил. Посланик нямат ли си? Външен министър? Министър за преговори с ЕС? Да не са някаква федерация или съюз, че да имат „специален представител”? Или България да е по-различна от коя да е друга страна?

Добави коментар

Водещи новини