Нова ескалация на напрежението в Егейско море

Пак ескалация на напрежението в Егейско море. Турция организира военни учения в спорните с Гърция води в деня на националния празник на южната ни съседка - 28 октомври, съобщава БНР.

Атина изпрати протестна нота. Турция планира да проведе военни учения в Средиземно море в близост до остров Кастелоризо. Атина отговори с предупреждение, че това е нарушение на морската граница на страната. Министерството на външните работи отправи протестна нота към Анкара.

Само преди два дни генералният секретар на НАТО приветства двете страни, че са се споразумели да отложат военните учения в дните на двата национални празника - 28 октомври за Гърция и 29-ти за Турция.

Гръцкото министерство на отбраната опровергава да е постигнато споразумение по този въпрос, а само предложение на генералният секретар на Алианса, нарушено от турските власти.

Генералният секретар на НАТО е в Атина

Атина определи изпратеният навигателен телекс от страна на Анкара, като провокация в деня на националния празник.

Напрежението между двете страни нараства и от нова заявка на Анкара за продължаване на геоложките проучвания в Средиземно море в близост до остров Родос.

"Деескалация на напрежението и тогава преговори", постави условие гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г..

Коментари

 1. 2020.10.25 | 17:01
  Нагли са ЦИГАНИТЕ НАГЛИ КАТО ТУРЧИНЪТ Е ПО ГАДЕН ЦИГАНИН И ОТ БЪЛГАРСКИЯ РОМ,МРЪСНИТЕ КЬОЧЕКЛИИ СА МАЗНИ И ПРОТИВНИ ОДВРАТИТЕЛНИ МАЗНИ МАНГАЛИ
  1. 2020.10.25 | 19:55
   Ti si edin Dolan Kopanar ,s Prazen kratun,Ebi si maykata be Nerez dolen gaden mrasen
  2. 2020.10.25 | 19:36
   Ей, не така! Турците са хора много честни, чисти, верни приятели! В момента ги управлява пълен идиот, който се скара с цял свят. За съжаление от дивотиите му страда турския народ! А Европейският съюз още веднъж доказа колко е бюрократизиран, корумпиран и неспособен.
  3. 2020.10.25 | 17:31
   мдаааааааааааааа
 2. 2020.10.25 | 19:14
  Турция ще поиска и България !! Тогава какво ще правят европедерасите в Бг.
  1. 2020.10.25 | 19:54
   İzmisli nekakva Druga Glupost be Kratunco
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет