Скопие алармира за влошаване на ситуацията с коронавируса

  • 12 октомври 2020 11:16

  • 374
  • 0
Скопие алармира за влошаване на ситуацията с коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Гражданите на Република Северна Македония от днес няма да могат да пътуват в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина без да представят отрицателен PCR тест, съобщават изданията в Скопие, оценявайки новината като "студен душ от правителството".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Преди това бе обявено, че от 12 октомври гражданите на пет балкански държави ще могат да влизат в тях, без да са длъжни да представят отрицателни тестове за коронавирус, цитира БТА. 

Нов рекорд - 386 новозаразени с коронавирус за денонощие в Северна Македония

Правителството на Република Северна Македония информира гражданите, че заради влошаването на ситуацията с пандемията от COVID-19 в региона и големия брой случаи, влизането на македонски граждани в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина няма да бъде позволено без представяне на негативен отрицателен PCR тест, който не е по-стар от 48 часа от момента на влизане в тези страни, се казва в съобщение на правителството, пише "Независен весник".

Възможността за влизане в Косово без тест остава, но правителството апелира към гражадните да не пътуват извън страната, ако няма неотложна необходимост за това. Правителството и здравните власти тези дни ще ревизират решението за влизане на граждани от Косово, Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина в Северна Македония без PCR тест, пише вестникът. 

Скопските издания съобщават, че през последните 24 часа в Северна Македония са потвърдени 383 нови случаи на коронавирус, а седем души лица са починали. Броят на активните случаи в страната в момента е 3951.

Северна Македония е изправена пред огромна здравна и национална криза, а правителсвото дава 270 00 евро за фризьорски салон и пари за обучение на магарета, написал лидерът на ВМРО-ДПМНЕ в своя профил във фейсбук, пише "Вечер". Днес всеки четвърти, който се е тествал за COVID е позитивен. Какво направи правителството? Правителстото дава 270 хиляди евро за бръснарница и пари за обучение на магарета и коне. Неспособността на правителството струва човешки животи, написал Мицкоски.

Рекорден брой новозаразени с коронавирус в Северна Македония

Вестник "Слободен печат" съобщава, че се очаква парламентът да започне да работи онлайн, след като двама депутати се оказаха заразени с коронавирус. Премиерът Зоран Заев вярва, че властта и опозицията ще се договорят да работят онлайн и по такъв начин ще бъде гласуван бюджетът, пише изданието. Следващото правителствено заседание също ще бъде онлайн по препоръка на здравните власти, заявил Заев.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини