Столтенберг: Знам предизвикателствата, пред които е изправена Черна гора

  • 09 октомври 2020 11:36

  • 296
  • 0
Столтенберг: Знам предизвикателствата, пред които е изправена Черна гора
© Getty Images/Guliver (архив)

НАТО има стандарти и процедури, които гарантират, че всички, които работят с класифицирани данни на НАТО, трябва да задоволят нейните стандарти, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и добави, че това е направено по сигурен начин и в Черна гора, предаде Танюг, цитирана от БТА.

На въпрос на журналист от чернгорската телевизия РТЧГ дали за НАТО е приемливо представители на просръбски партии да бъдат начело на разузнавателните служби, Столтенберг каза, че критериите за сигурност трябва да бъдат изпълнени независимо от това кой е на власт.

НАТО прави всичко критериите за сигурност да бъдат изпълнени и това важи за всички, и в Черна гора, независимо от това кой е на власт, защото това е изискване, което всички страни трябва да изпълнят, каза Столтенберг.

Столтенберг призова за примирие в Нагорни Карабах

Той изтъкна, че е запознат с предизвикателствата, пред които е изправена Черна гора.

Видяхме, че в изборната кампания имаше дезинформации и опити за хибридни заплахи против Черна гора, както и опит за държавен преврат в Черна гора на предишните избори Това е причина, поради която НАТО работи заедно с Черна гора, за да се пребори със заплахите и кибер атаките и ще продължим да работим с Черна гора, заяви Столтенберг по време на съвместната пресконференция с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

Последвайте канала на

Novini.bg
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини