Ердоган: Турция ще продължи да подкрепя Либия с цялата си солидарност

  • 05 октомври 2020 10:37

  • 692
  • 2
Ердоган: Турция ще продължи да подкрепя Либия с цялата си солидарност
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща на ръководителя на Правителството на националното съгласие на Либия Файез Сарадж, че Анкара ще продължи да подкрепя Либия и да й оказва пълна солидарност, съобщи електронното издание на в. "Хюриет".

Двамата разговаряха вчера в Истанбул. Срещата продължи около час при закрити врата. След разговора на четири очи снощи се състоя и среща на делегации на двете страни.

При посрещането на либийския гост Ердоган увери, че Турция ще продължи да подкрепя Либия с цялата си солидарност и полага усилия за укрепване на отношенията с ПНС, което смята за единствен легитимен представител на северноафриканската страна.

Турският президент е окачествил като радостно развитие регистрирането от ООН на споразумението на Анкара с ПНС за определяне на морските пространства. Той е изразил готовността на турската страна да продължи подкрепата си за стабилността на Либия и спокойствието на либийците.

Тръмп и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор ситуацията в Либия

В либийската делегация в Истанбул са били министрите на външните и вътрешните работи, планирането, отбраната, финансите и съветникът по националната сигурност, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
692 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Erdogan e reptil skoro 6te pukne

2020.10.05 | 21:59

2
Reptila erdogan. 6te pukne. Skoro dori allah nqma da go spasi
фащ

2020.10.05 | 11:06

1
фащ и европедалите уж демокрация, пазарна икономика и просперитет щяха да донесат на либийския народ, а то се родиха ислямисти главорези и постлаха червен килим на ердоган да си разшири империята.

Добави коментар

Водещи новини