Гърция доволна от посланието на срещата на върха на ЕС към Турция

  • 02 октомври 2020 12:08

  • 307
  • 0
Гърция доволна от посланието на срещата на върха на ЕС към Турция
© Getty Images/Guliver

Гърция е напълно удовлетворена от заключенията на срещата на върха на Европейския съюз, заяви в Брюксел гръцкият министър-председател Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., съобщи телевизия Скай, цитирана от БТА.

"ЕС изпрати ясно послание на солидарност и решимост. Очакваме началото на проучвателните контакти (с Анкара - б.ред.). Ще има последствия, ако Турция не се съобрази", подчерта гръцкият премиер.

Снощи Европейският съвет се съгласи да отправи твърдо послание, съчетано със заплахи за санкции към Анкара, ако тя не престане с незаконните си сондажи в териториалните води на Кипър.

Гърция подкрепя Кипър в искането му за санкции срещу турските сондажи

По този начин европейските лидери удовлетвориха исканията на Кипър, а също и на Гърция, за по-твърдо послание към Турция.

Това позволи да бъде постигнато съгласие по въпроса за налагане на санкции на беларуски представители заради потушаването със сила на протестите след изборите за президент на 9 август и заради изборни манипулации.

Последвайте канала на

Novini.bg
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини