Турция предлага на Египет споразумение за морските пространства

  • 17 септември 2020 10:41

  • 423
  • 0
Турция предлага на Египет споразумение за морските пространства
© Getty Images/Guliver

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция е предложила на Египет споразумение за разграничаване на морските пространства, съобщи "Дейли сабах".

"Казахме на египетския шарже д'афер, че можем да постигнем споразумение с тях, така както направихме с Либия", заяви министърът в телевизионно интервю.

Чавушоглу отбеляза, че Египет не нарушава турския континентален шелф със споразуменията си с Гърция и Кипър.

По думите му между двете страни е имало срещи на ниво разузнаване.

Отношенията между Турция и Египет се влошиха след свалянето от власт на президента Мохамед Морси след година на поста и поемането на властта от Абдел Фатах ас Сиси.

Турция изпраща втори сондажен кораб в Черно море

Анадолската агенция откроява междувременно думите на външния министър по телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че Гърция би могла да превърне във възможност настоящия период. Според министъра от страна на Атина през последните два-три дни са започнали да идват по-умерени послания по въпроса за Източното Средиземноморие, но тя все още не се е отказала от "максималистките си политики", допълва БТА.

"Вместо да очаква повече от нас, Гърция може да превърне този период във възможност, като направи позитивни стъпки", добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини