От днес започват работа детските градини в Северна Македония

  • 09 септември 2020 09:47

  • 279
  • 0
От днес започват работа детските градини в Северна Македония
© Pixabay

От днес започват работа детските градини в Северна Македония, съобщава скопският вестник "Вечер", отбелязвайки, че в тях ще бъдат обучавани 14 555 деца.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

След седеммесечна пауза предучилищните заведения започват работа в страната, пише изданието. Всички работещи в детските градини трябва да носят защитни маски, заяви министърът на здравеопазването Венко Филипче като подчерта, че в групите с деца до две години трябва да има максимум по шест деца, а в групите на възраст над две години по максимум 15 деца, пише "Слободен печат".

Работата в детските градини ще става в съгласие със здравни протоколи, включващи специални мерки за превенция на разпространяването на коронавирусната инфекция, отбелязват скопските издания.

Вестник "Вечер" съобщава, че лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е призовал за протести против поскъпването на цената на електричеството, които ще се състоят в сряда в 18 часа пред министерството на правосъдието, а след това протестиращите ще отидат пред Регулаторната комисия за енергетика.

Мицкоски обяви, че ВМРО-ДПМНЕ излиза на улиците против мафията на власт, която краде парите на гражданите за лично обогатяване.

Пациентите с хронични болести са в паника, че трябва да се върнат на работа, пише вестник "Слободен печат". Изданието отбелязва, че остри реакции е предизвикала информацията, че пациентите с хронични заболявания, които досега бяха освободени от работа заради по-голям риск от Ковид-19, трябва да се върнат на работните си места. Лекарите обясняват, че работа може да започнат само онези, при които болестта е под контрол и са в стабилно здравно състояние, докато останалите остават в изолация.

Намаляват хоспитализираните пациенти с COVID-19 в Северна Македония

Нови 99 случаи на Ковид-19 от 1384 теста са регистрирани за последните 24 часа в Северна Македония, съобщава в. "Слободен печат". Починали са осем пациенти. Общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в страната от началото на епидемията е 15 226, броят на оздравелите пациенти е 12700, а на починалите е 631. В момента броят на активните случаи в страната е 1895, като от тях 575 са в Скопие, в Куманово - 231, в Прилеп- 139, в Гостивар - 114, в Тетово - 104, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини