Сърбия отбелязва постепенно намаляване на заразените с вируса

  • 31 юли 2020 17:21

  • 951
  • 0
Сърбия отбелязва постепенно намаляване на заразените с вируса
© Getty Images/Guliver

Броят на заразените с коронавирус в Сърбия намалява през последните няколко дни, съобщи днес за телевизия РТС заместник-директорката на Националния институт за обществено здраве Дария Кисич-Тепавчевич, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"В началото отбелязвахме стабилен брой потвърдени случаи, а сега наблюдаваме тенденция към постепенно намаляване", каза Кисич-Тепавчевич.

Тя добави, че фактическо стабилизаране или намаляване на честотата на случаите на заразени с коронавирус се наблюдава във всички части на страната и дори има градове, в които през последните 24 до 72 часа не е регистриран нито един нов случай, например в Тутин или Вране, където по-рано епидемиологичната ситуация беше тежка.

Над 400 нови случая на коронавирус в Сърбия

Въпреки това тя предупреди, че броят на заразените все още е доста голям и е необходимо да се спазват строго всички предпазни мерки.

В момента в болници в Сърбия се лекуват 4400 пациенти с COVID-19. Общият брой на заразените от началото на епидемията надхвърли 25 хиляди, а смъртните случаи са над 560. В около 30 общини е обявено извънредно положение заради разпространението на коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини