Турция може да започне новата учебна година дистанционно

  • 09 юли 2020 13:07

  • 225
  • 0
Турция може да започне новата учебна година дистанционно
©

Турция може да започне новата учебна година и дистанционно, заяви образователният министър на страната Зия Селчук, цитиран от частната турска телевизия НТВ.

По думите на министъра образователната система е готова за всеки един вариант, който ще бъде избран в зависимост от епидемиологичната обстановка в страната. По план учебната година следва да бъде открита на 31 август, но това също не е категорично, посочи Селчук, цитирана от БТА. 

"Ако кажат да отворим училищата на 31 август, сме готови за това. Готови сме и за смесен модел. Не се съмнявайте, че сме готови и за изцяло дистанционно обучение", каза министърът.

Той увери, че образователната система е подготвена също да приложи всички нужни предпазни мерки в случай на физическо завръщане в училищата - маски, хигиена и пр.

Затегнат контрол на мерките срещу COVID-19 в Турция от днес

"Ще се запознаем с данните в края на август и ще действаме според тази картина в началото на септември. Ако ни кажат: "не отваряйте още известно време, продължете дистанционното обучение", ние ще го направим, няма никакъв проблем", заяви още Селчук.

Последвайте канала на

Novini.bg
225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини