Бедственото положение в Албания до 23 юни

  • 24 април 2020 12:55

  • 1242
  • 1
Бедственото положение в Албания до 23 юни
© Getty (архив)

Албанският парламент гласува за удължаване на бедственото положение в страната заради новия коронавирус до 23 юни, съобщава местният информационен сайт Екзит.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Режимът на бедствено положение в Албания бе въведен след земетресението на 26 ноември, при което загинаха 51 души, а хиляди бяха ранени. След това той бе удължен заради коронавируса до 25 април, припомня сайтът.

Този режим позволява на правителството да ограничи някои фундаментални граждански права и свободи с цел предотвратяване, ограничаване или възстановяване от последиците от природни бедствия, пояснява Екзит.

Въпреки пандемията двама журналисти и един активист протестираха пред парламента с мотив, че удължаването на извънредното положение е противоконституционно. Те обвиниха правителството, че използва пандемиятата, за да подписва тайно обществени поръчки и да ограничава правото на хората на самоуправление, както и че върви към диктатура.

Албания въведе едни от най-рестриктивните мерки в Европа в борбата с новия коронавирус.

По последни данни в Албания има 663 заразени с новия коронавирус. Смъртните случаи са 27. От COVID-19 са се възстановили 385 албанци.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анархиста

2020.04.24 | 13:11

1
Евала...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини