Турция връща над 1700 свои граждани от различни страни

  • 23 април 2020 19:36

  • 619
  • 1
Турция връща над 1700 свои граждани от различни страни
© Pixabay

Tурция репатрира днес над 1700 свои граждани от различни страни в условията на пандемията от коронавируса и преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, съобщава Анадолската агенция.

Със специален полет на националната авиокомпания Търкиш еърлайнс от Азербайджан до град Орду са транспортирани 181 турски граждани. Друга група от 182 турски граждани са репатрирани от Судан с полет до Батман, а след това са транспортирани до окръг Сиирт.

Здравният министър на Турция: Сред страните с най-ниска смъртност при COVID-19 сме

Група от 94 турски граждани са върнати в страната от Сърбия със самолет, който е кацнал в окръг Кютахия. Турция е репатрирала също 344 свои граждани от Алжир и 182 турски граждани от Германия. Групата от Алжир е пристигнала със самолет в Газиантеп, а тази от Германия - в Адана, допълва БТА.

Отделно група от 329 души, сред които 290 турски граждани и 50 германски граждани, които са свързани семейно с турски граждани, са транспортирани от Германия с полет до Анкара. Освен това 166 турци са върнати в страната от Йордания с полет до Самсун.

Турция се връща към нормалния живот след Рамазан

Група от 188 турски граждани са репатрирани от Русия и са пристигнали със самолет в Кастамону. Сто и петдесет турски граждани са репатрирани с полет от Испания и са пристигнали в Амасия.

Всички репатрирани са настанени в общежития, в които ще прекарат 14 дни под карантина в съответствие с мерките за спиране на разпространението на коронавируса.

По инструкция на президента Реджеп Тайип Ердоган и в координация с министерството на външните работи Турция ще върне в страната близо 25 000 свои граждани от различни страни, които желаят да прекарат свещения месец Рамазан, започващ утре, и празника Рамазан байрам заедно със семействата си в родината. Преди това общо 33 000 турски граждани бяха репатрирани във връзка с епидемията от Ковид-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
619 1

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.23 | 21:39

1
Ey tezi koito izbirat snimkite za novinite otnosno Turtsiq, mnogo ste kadarni ve mozatsi. Pravite vsichko vazmojno narodat da ne se vliqe ot nakoy hubav vizualen material. Tselite nqkak si da ne se obrauzuva edin vid vrazkata mejdu narodite. Mislite si che narodat tolkova e glupav li? Kakav e tozi samoleten motor staromoden ot vtorata svetovna voyna? Nqma nikakva vrazka s realnosta ve. Kratuni...

Добави коментар

Водещи новини