Близо 3500 медицински работници в Турция са заразени с новия коронавирус

  • 22 април 2020 14:50

  • 549
  • 0
Близо 3500 медицински работници в Турция са заразени с новия коронавирус
© Getty Images/Guliver

Близо 3500 медицински работници в Турция са заразени с новия коронавирус, като 24 от тях са починали, съобщи днес Съюзът на лекарите в Турция, предаде АФП.

Според съобщението 3474 здравни работници са заразени с COVID-19, включително 1307 лекари. Двайсет и четирима от заразените, сред които 14 лекари, са починали.

Общият брой на заразените с коронавируса в Турция достигна 95 591 души

Епидемията от новия коронавирус е отнела живота на над 2200 души в Турция, а общият брой на регистрираните случаи надхвърля 95 000, като близо половината от тях са в Истанбул, според последни официални данни, публикувани снощи.

В съобщението на Съюза на лекарите в Турция се посочва, че основната част от заразените здравни работници работят в мегаполиса Истанбул, в който живеят около 16 милиона души, предаде БТА.

Четиридневна забрана за излизане от домовете ще бъде наложена от четвъртък в 31 най-големи града на Турция с цел борба срещу разпространението на коронавируса.

Турция ще издава на туристически комплекси сертификати за зона без коронавирус

Такава забрана бе в сила в същите градове през последните два уикенда. Този четвъртък в Турция има официален празник и властите решиха забраната за излизане да продължи от четвъртък до края на седмицата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини