България дари предпазни облекла и маски за армията на Северна Македония

  • 16 април 2020 17:55

  • 874
  • 3
България дари предпазни облекла и маски за армията на Северна Македония
© Министерство на отбраната

Министерството на отбраната на Република България предоставя под формата на дарение медицински облекла и предпазни маски на Армията на Република Северна Македония. Безвъзмездната помощ от българска страна е договорена между министрите на отбраната Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По този начин българското Министерство на отбраната съдейства военнослужещите от Армията на Република Северна Македония да получат качествени и професионално изработени средства за лична защита в условията на извънредно положение заради пандемията от коронавирус COVID-19.

66 нови случая на COVID-19 в Северна Македония, един е починал

Днес, 16 април, на ГКПП Гюешево – Деве баир, при спазването на всички противоепидемични мерки за недопускане разпространение на коронавирус, бе предадена първата част от помощта, която включва 100 комплекта защитни облекла и маски, българско производство. При необходимост има готовност да бъдат предоставени общо до 300 комплекта. На предаването и получаването на пратката на граничния пункт присъстваха Илия Налбантов, началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, Драган Никулич, държавен секретар в Министерството на отбраната на Република Северна Македония и военният и военновъздушен аташе подполковник Пламен Николов.

За дарението на предпазни облекла и маски на Армията на Република Северна Македония е получено разрешение от Министерството на здравеопазването, след като са отчетени потребностите на българската страна.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
874 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.04.22 | 20:39

3
Lainari podariavat na drygi lainari
Борис

2020.04.16 | 18:53

2
За нас няма на други дават.
ASAN ANABASAN

2020.04.16 | 18:10

1
AKKAX VILIK !!! BOKO PO VILIK !!!! Oooooooo AKKAX

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини