СПЦ: Спазвайте нарежданията на светската власт

  • 13 април 2020 10:41

  • 720
  • 0
СПЦ: Спазвайте нарежданията на светската власт
© Getty (архив)

Спазвайте нарежданията на правителството, свързани с ограничаването на разпространението на коронавирус, това е заявил патриархът на Сръбската православна църква (СПЦ) Ириней в послание към свещениците, монасите  и миряните, съобщиха белградски медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Духовният водач на православните сърби е посочил, че  COVID-19 е заплаха за живота и здравето на хората и заради това още миналата седмица е наредил на службите да присъстват само свещеници. "Миряните могат да следят богослуженията по интернет. Черкуването не трябва да се използва като повод за нарушение на забраните за движение, наложени от правителството за предотвратяване на разпространението на болестта", е заявил още той. Ириней също е посочил, че  светски лица могат да присъстват на опела и погребения, но не повече от петима души.

Православните талибани победиха!

Патриархът на СПЦ вчера е водил служба за Цветница без нито един мирянин в белградската църква "Свети Марк".  Католическият архиепископ на Белград Станислав Хочавер е отслужил великденската  меса в празен храм. Правителството на западната ни съседка бе възвело полицейски час от петък вечерта до тази сутрин. На този етап властите не са съобщили за нарушения на ограниченията.

Междувременно от социалното министерство на Република Сърбия са заявили, че в държавните хосписи е нямало заразени с COVID-19 хора. "Имаме регистрирани 25-ма заразени в два частни дома за грижа за възрастни хора. Пациентите са изолирани", това са съобщили от институцията.

В Сърбия от коронавирус се лекуват 28 деца, сред които и четири бебета

По последни данни броят на инфектираните с коронавирус хора в Сърбия са били над 3000 души, а починалите - най-малко 80.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини