Допълнителни мерки за социална изолация обмислят в Турция

  • 03 април 2020 18:51

  • 1207
  • 1
Допълнителни мерки за социална изолация обмислят в Турция
© Getty Images/Guliver

Допълнителни мерки за социална изолация се предвижда да бъдат взети в Турция за спиране на разпространението на епидемията от коронавируса, след като броят на заразените вчера надхвърли 18 хиляди, а броят на починалите достигна 335 души (днес вече 356 - б.ред.), съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Властите преди това въведоха забрана за излизане навън на хората на възраст над 65 години. Допълнително към тази възрастова група ще се забрани излизането навън и на хора над 60, съобщи в. Тюркие.

Ердоган повтори призива си към турците да стоят по домовете си и да спазват социална дистанция

Предвижда се въвеждането на забрана за излизане навън и на непълнолетните под 18 г. Според здравните власти 60 на сто от заразените и починали от коронавируса са около 60 годишни. По данни на вътрешното министерство ръстът на социалната изолация в Турция към момента е около 70 на сто.

Най-висок ръст на изолация-85 на сто е регистриран в столицата Анкара.В Истанбул през миналия уикенд социалната изолация е била почти в същите граници. Тази вечер се очаква да бъдат обявени допълнителни мерки за изолация през предстоящия уикенд.

През този месец предстои да бъде пуснат в действие първият етап от нова обществена болница в Икителли - Башакшехир, индуструален район в европейската част на Истанбул. Болницата ще разполага с 2 682 легла. Пускът ѝ е предвиден за 20 април.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гл шеф.

2020.04.03 | 21:34

1
от. гл. шеф та тайно разузнаване. първи и последен път бъдете предупредени съседите и своюте на нашият румен. щеви се случи случка. на [ всички. ]

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини