Скопие ограничава движението на хора през уикендите

  • 25 март 2020 21:03

  • 463
  • 0
Скопие ограничава движението на хора през уикендите
© Getty Images/Guliver

Правителството на Северна Македония реши днес да въведе забрана за движение за всички граждани от 16:00 часа до 5:00 часа през уикендите, за да ограничи разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Решението на правителството бе оповестено от правителствения говорител Мухамед Ходжа след днешната пресконференция на министъра на здравеопазването Венко Филипче, който съобщи за нов смъртен случай и нови заразени от коронавирус.

В Северна Македония ще прилагат лечебната комбинация за COVID-19 за определена група болни

„Всички други забрани остават в сила. Съветваме ви да следвате препоръките и мерките на компетентните институции“, каза Ходжа.

По-рано днес Филипче съобщи, че в клиниката за инфекциозни болести в Скопие е починала 66-годишна пациентка от Дебър, заразена с Covid-19, която от дълго време бе на респиратор. Това е третата жертва на коронавируса в страната. Жената и нейният съпруг са били диагностицирани на 6 март, след като се върнали от Италия.

Първоначално и двамата бяха в стабилно състояние, но при жената симптомите се влошиха и тя бе поставена на респиратор. Филипче съобщи, че през последните 24 часа са регистрирани нови 29 случая на заразени с коронавирус, с което общият им брой е достигнал 177 души.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини