32-ма турци са починали от коронавируса в чужбина

  • 25 март 2020 11:38

  • 1034
  • 0
32-ма турци са починали от коронавируса в чужбина
© Getty Images/Guliver

Трийсет и двама турски граждани са починали в чужбина от COVID-19, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, като цитира министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Турските власти са евакуирали обратно в Турция 2850 граждани от 17 държави, които са настанени под карантина в общежития в Истанбул и Коджаели, каза министърът. Той посочи, че студенти, най-вече по програмата Еразъм, са поискали да се върнат в Турция и общо 2821 към вчера са се прибрали в страната. Турски студенти са поискали да се върнат и от Судан, като те също са били прибрани със самолет и поставени в 14-дневна карантина, уточни министърът.

Над 11 хиляди турски граждани са поставени под карантина

"За съжаление, 32-ма наши граждани в чужбина, преди всичко в европейски държави, са починали", информира Чавушоглу. Той посочи, че някои семейства са поискали телата им да бъдат върнати в страната, като държавата прави всичко по силите си да осигури това.

Министърът посочи, че властите се вслушват внимателно във всички призиви и критики, които постъпват към тях и турските мисии зад граница. "Не е реално обаче да се каже, че ще приберем в страната всички свои граждани, даваме приоритет на учащите", посочи Чавушоглу.

Смъртните случаи от коронавируса в Турция станаха 44, а заразените - 1872-ма, отбелязва БТА.

 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини