148 са вече заразените с коронавирус в Северна Македония

  • 24 март 2020 19:18

  • 398
  • 0
148 са вече заразените с коронавирус в Северна Македония
© Pixabay

Нови 12 случая на коронавирус, седем в Скопие и пет в Куманово, са регистрирани в Северна Македония, с което общият брой на диагностицираните е 148, съобщава министерството на здравеопазването на страната. От тях един пациент е излекуван, а двама са починали, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Най-много са случаите в Скопие - 88, в Дебър - 40, един от които почина, осем в Куманово, един от които почина. Най-младият болен е дете на две години, а най-възрастният - на 91 години.

Македония: Ако сте в чужбина - не се връщайте!

Най-много са болните на възраст от 30 до 39 години. Средната възраст на болните е 42 години. Същевременно вътрешното министерство съобщи, че и вторият ден с полицейски час е преминал с голям брой нарушения. 133 души, повечето от Скопие, не са спазили мярката.

От МВР съобщават, че 42 лица са задържани през изминалата нощ, а най-много задържани има в Щип. Внесени са 33 наказателни иска и са предупредени 71 лица. В Дебър и Център Жупа се извършват редовни проверки на 164 лица, които са под карантина. Не са регистрирани събирания на граждани на обществени места, няма нарушения на обществения ред, съобщава още МВР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини