Кипър наложи триседмична карантина в опит да овладее разпространението на COVID-19

  • 24 март 2020 08:21

  • 615
  • 0
Кипър наложи триседмична карантина в опит да овладее разпространението на COVID-19
©

Кипърско правителство засили ограниченията върху придвижването на всички граждани в опит да спре разпространението на коронавируса, предаде Асошиейтед прес. Новите рестрикции включват триседмична забрана на всички излишни пътувания извън дома.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Президентът Никос Анастасиадис каза, че "недисциплинирано и безразсъдно" малцинство от хора, които продължават да заобикалят рестрикциите, поставят животи в риск. В телевизионно обръщение в понеделник той заяви, че мярката е необходима, за да се овладее безконтролното разпространение на вируса, което може да доведе до колапс на системата на здравеопазването.

Анастасиадис разпореди всички граждани да останат по домовете си и да не излизат, освен за да отидат на работа, да купят храна или други необходими стоки, да посетят лекар или аптека, да отидат до банката или да помогнат на други нуждаещи се. Ограниченията ще бъдат в сила до 13 април.

Президентът каза още, че всички граждани извън дома си трябва да носят лична карта. Тези, които не се съобразят с ограниченията, са заплашени от наказателно преследване и от глоба на място от 150 евро.

Досега в Кипър има 116 потвърдени случая на коронавируса, един от които завършил със смъртта на пациента, допълва БТА.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини